Köpenhamn

150 timmars jobb under en och samma vecka - check!

Pjuh! Är helt slut. Slutade vid 13.00 och åkte då genast in till stan för att luncha med Amandus och Susanne. Sedan gick vi till JC eftersom jag hade ett presentkort där som går ut om bara någon dag. Det blev en tröja till Amandus. Själv köpte jag en fantastisk kofta på NoaNoa och ett ursött linne! Mycket nöjd är jag. Var ju tvungen att värma upp shoppingmusklerna inför Köpenhamnsresa. Imorgon bär det nämligen av till Damnarks vackra huvudstad tillsammans med mitt ♥. Tanken är att vi bara ska strosa runt, kanske cykla, så vi hoppas på bättre väder än utlovat! Ikväll har vi inte orkat mer än att kolla på film. Nu blir det godnattsaga för att sen förhoppningsvis sova som en stock, men det borde inte vara några som helst problem. 


Saknad...

Är nyss hemkommen från jobbet. Klockan börjar närma sig midnatt och jag är jättetrött men kan ändå inte sova riktigt än. Det tar ett tag att varva ner när man kommer hem från jobbet. Det har varit en bra dag överlag men det börjar märkas att man jobbat snart en vecka i sträck. Jag famlar mer än vanligt, hittar inte orden när jag ska prata vilket är mycket ovanligt och jag känner mig tung i både kropp och knopp. Idag har jag dessutom känt en så stark saknadskänsla. Jag saknar att vara ledig. Jag saknar att kunna sova på morgonen. Jag saknar att få gör saker när jag själv vill. Men mest av allt saknar jag alla nära och kära. Jag saknar mina vänner! Cajsa, Frida, Emelie, Lina, Sofie, Elin, Cosse och alla ni andra också. Jag saknar min underbara familj! Jag fick förresten se min pilgrimsvandrande bror på webcam idag. Han vandrade förbi Fuente del vino irache (en väggfast fontän med vin som alla pilgrimer bör dricka ur). Det var riktigt coolt. Ja, jag vet. Han har bara varit borta några dagar men det var längesedan vi sågs och jag saknar honom massor. Och sist men inte minst saknar jag min älskade Amandus ♥ så mycket att jag snart går sönder! Kanske hör ihop med att man är så trött, blir lite extra känslig då! Men på nåt sätt är jag lite glad att jag ändå har så många fina människor omkring mig att sakna och som kanske också saknar mig ibland. En liten tröst när man sitter ensam i sin lägenhet mitt i natten och saknar...

Det här blev aningen melankoliskt, tror allt att det är dags att krypa i säng! God natt!

El Camino - Santiago de Compostela

Min älskade lillebror har gett sig av för vad som troligtvis kommer bli ett av hans livs största äventyr och utmaning. Han ska under ca en månads tid pilgrimsvandra el Camino de Santiago de Compostela, en sträcka på ca 70 mil. Jag är imponerad, orolig och en gnutta avundsjuk. Hoppas du får en underbar resa älskade Christoffer och lova systeryster att du tar hand om dig! Min förmodligen onödig oro delas såklart av vår kära mor men när jag pratade med henne igår berättade hon om att oron släppt en aning när hon skjutsat ner honom till tågstationen. Min bror som i vanliga fall är 203cm lång och vältränad såg med sina vandrarskor som lägger still minst 5 centimeter riktigt stor ut. Det ska nog mycket till för att någon ska "ge sig på" honom. Han vandrar på egen hand till en början för att förhoppningsvis komma i fatt sin Linnéa som började några dagar tidigare än honom. Som sagt bon voyage!



Själv jobbar jag på för fullt. Men idag är det söndag vilket innebär att mer än hälften av veckan är avklarad. Längtar så otroligt till onsdag! Fick träffa älskade Amandus en sväng igår men det är långt ifrån tillräckligt. Nu kallar jobber åter! So long!


Bye Bye härliga Gädde! Hej en veckas jobb!

Har ikväll lämnat Gäddeviksås för att åka hem till Växjö. Hade väl ingen större lust att lämna sol och bad men en veckas jobb kallar och då menar jag inte en veckas  jobb på 40 timmar utan verkligen en veckas jobb around the clock! Känns så skönt att jag har fått laddda batterierna tillsammans med älsklingen nu när vi inte ses på en vecka! Har jag tur kan det bli någon lucka en kväll eller så och då kanske vi kan ses men det är inget vi kan räkna med. Dagen har spenderats nere vid båten med sol och bad och nu laddar vi inför kvällens allsång!

Skriver från min jobbdator nu och det är nåt strul så det går inte att ladda upp bilder!

Hard work work...

De lata dagarna är förbi! Idag har jag och Amandus jobbat här på gården. Riktigt skönt att röra på sig faktiskt. Det var längesedan jag svettades av någon annan anledning än stekande sol, på tok för längesedan! Dagens arbete känns redan i mina förtvinade muskler och jag fasar för morgondagen! Enda slutsatsen man kan dra från det här är att det är hög tid att köra igång med träningen igen, efter två års uppehål. Har använt alla ursäkter som finns så nu är det fasiken dags!


Häromkvällen fiskade vi. Hade ingen större fiskelycka men mysigt va
det <3






Igår åkte vi in till Karlshamn för att äta på kvällen. En av alla mysiga
kullerstensgator i Karlshamn.


Kärleken i väntan på favoritmaten - burgare!


Förebilden! så här såg det ut innan vi gick lösa med röjsågen. Jag
gillar det vildvuxna men det måste ju röjas emellanåt. =)






Hårt arbetande kvinnor förtjänar en rejäl lunch!




Resultatet.

Lata dagar i Gädde...

Ååå... va skönt det kan vara att göra ingenting. Vi har verkligen bara slappat och myst sen vi kom hit i onsdags. Badat, solat, grillat, spelat krocket, badat lite till, fiskat och badat ännu mer. Igår fick vi besök av Cassandra vilket alltid är roligt! Hon fyller år snart vilket självklart var tvunget att firas. Här kommer lite bilder från de senaste dagarna!





På väg till båten för kvällsdopp och efträtt!


Hammargrenarna njuter av jordgubbar och glass i kvällssolen












Källarhuset där jag och Amandus sover.






Kossorna och solen väcker oss i gryningen men man vänjer sig efter
någon natt =)




Cassandra spanar efter fiskar från bryggan




Cassandra klipper sallad till hamburgarna


Smultronställe på taket!























Off to Gäddeviksås!

Febern är borta men hostan dröjer sig kvar. Jag är i alla fall trött på det här nu och vi drar till Gädde för sol, bad och relax!


Botemedlet är hittat!

Tror allt att jag har hittat botemedlet mot feber och slemhosta. Men det måste vara just den kombinationen för att det ska fungera.


Ok, först tittat man på allsång på skansen, (viktigt är att man skrålar med så mycket man förmår även om ev. sambo skulle retas och härma en)


Krya på dig blommor! Viktig ingrediens. För er som tittade på allsången
kan ni notera att även de fick en solros. Vet inte om det måste vara så
att man får samma blomma som de på allsången. Tror inte det.


Någon som fixar mat och dyl. Här håller Amandus på
med kvällsfika till oss.


Levande ljus! Endast av den anledning att det är så förbaskat mysigt.


Spela kort! Eller vinna är väl snarare det som är det viktiga i det här
sammanhanget! Titta på honom, finaste älsklingen, sååå ägd utan att
ana nånting!

Om ni följer de här stegen garanterar jag att ni blir friska! Det kan förstås hända att hostan sitter i lite. Och att febern inte riktigt vill ge sig men det känns i alla fall betydligt bättre inombords...

Äntligen har den kommit!


Min superfina klänning från Säby har kommit! Och tänka sig, den passade men den sitter riktigt tajt så det blir till att tänka på vad man äter om man ska kunna ha den på Fia och Manges bröllop som planerat! Tänk så mycket en klänning kan göra...jag tror minsann febern försvann! Lycka!

Alle och Sanna på besök!

Helgen som va invigdes med finbesök från Lund! Picknick med grill vid Kronobergs slottsruin stod på schemat. God mat, fint väder och toppensällskap var ingredienserna till denna lyckade kväll. Förutom att Alle brände sig avlöpte kvällen utan större katastrofer! Efter picknicken som vi tvingades ge upp runt 23 då myggen invaderade med fullt infanteri drog vi en sväng till DeLuxe där vi träffade Lasse, Håkan, Sara och en massa andra fina folk! Kameran fick dock inte följa med in så ni får hålla till godo med bilder från picknicken!






Här firar vi FiaSofie och Mange om några veckor!




Kärlek!♥


Alle doppar fingrarna i sjön! Varför undrar ni? Ja, varför Alle? =)










Det här med självutlösare är inte så lätt alla gånger. Eller, älskling?
Det blev ju bra till slut!♥

Tack för en superkväll söta ni! Hoppas vi ses snart igen!

Dagen efter mådde vi väl inte toppen men tillräckligt bra för att ta oss till Gäddeviksås för sol och bad. Kände redan under lördagen att allt inte stod rätt till men ignorerade det så gott jag kunde. På natten till söndagen kunde jag inte motstå längre utan fick erkänna mig själv besegrad av feber och en jävligt eländig hosta! Söndagsförmiddagen spenderades i skuggan hemma i Gädde innan jag samlat kraft nog för en bilresa hem till Växjö. Och här är vi nu. Feber. Värme. Svett. Panik. Idag är det tisdag och jag är fortfarande inte frisk! Pisspotta! Jag känner mig dock bättre, febern har gått ner en aning och jag kan någorlunda kontrollera mina hostattacker. That's it for now. Feber är skit och jag ska äta glass!


Jonte i solen på husbåten

















Sweet summer...

Sommar, sommar, sommar! Jag älskar verkligen sommaren. Brunbrända ben, sköna grillkvällar och allt annat som hör sommaren till. sommaren har hittills varit underbar trots heltidsjobb. Jag har ju fördelen att vara ledig på helgerna nu på sommaren så de har blivit väldigt värdefulla! Just nu ligger jag i soffan i vår lilla tvåa i växjö och tycker synd om mig själv eftersom är inne på min tredje dag med feber! Inte roligt alls. Helt olidligt faktiskt i denna värme men det känns som om jag är på bättringsvägen! sitter och tittar på lite bilder från sommaren och längtar tills jag blir frisk så att vi kan återgå till sol och bad!

Oliver och älsklingen
Kärleken och Oliver på älgsafari med familjen i början av sommaren!


Isabelle och Marta.
Isabelle, min älskade lillasyster och Marta, Isabelles utbytesstudent
från Italien!

Jag och Ricardo
Ricardo, utbytesstudent nr.2 och jag


En av älgarna! Fick lära mig att älgarna visst tappar sina horn varje år!


Efter älgsafarit åkte vi hem till Amandus förädrar.
Med våren och sommaren kommer kalvarna! Så underbart söta!


Jocke och Amandus på deras examensdag!


Hela PA-klassen! Stolta och lättade!


Jag och älsklingen senare under examensdagen!


Obligatoriskt grillmys på tufvanängen!


PA-grabbar njuter av grill, sol och öl såklart!


Bagge!


Kärleken och jag!


Sen åkte jag och pappa till Cypern!


Pappa och jag på stranden!




Fiskbåtshamnen


Poolen


Midsommarhelgen spenderades i Nässjö. Vi var hus- och kattvakter
åt Cajsa och Stefan.




Finaste Lilly och jag på midsommarafton.


Krans är ett måste på midsommar!


Älsklingen grillar på Stefans supergrill!


Tror kanske att båten läcker?



RSS 2.0